ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Decizia privind Registrul electronic al angajaților va fi publicată în Monitorul Oficial

11:44 | 15.10.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 15 oct. /MOLDPRES/. Hotărârea Guvernului cu privire la aprobarea Conceptului Sistemului informațional automatizat „Registrul electronic al angajaților” pentru sectorul bugetar va fi publicată în Monitorul Oficial de vineri, 16 octombrie, transmite MOLDPRES.

Conceptul este elaborat ca urmare a modificărilor operate în Codul muncii al Republicii Moldova și abrogării Hotărârii Guvernului, conform cărora din 1 septembrie 2019 mecanismul privind carnetele de muncă nu mai este aplicabil. De asemenea, și în contextul lipsei a unui sistem electronic de evidență integrată și sistematizată a informației aferente persoanelor angajate în sectorul bugetar, inclusiv a informațiilor aferente raporturilor de muncă ale acestora.

În prezent, singurele surse de informații cu privire la persoanele angajate sunt datele declarate de către angajatori în dările de seamă fiscale prezentate Serviciului Fiscal de Stat, informațiile pe care le dețin Casa Națională de Asigurări Sociale și Compania Națională de Asigurări în Medicină privind persoanele asigurate, precum și informațiile din Registrul funcțiilor publice și al funcționarilor publici.

Utilizarea Sistemului informațional automatizat „Registrul electronic al angajaților” este obligatorie începând cu 1 ianuarie 2021 pentru Ministerul Finanțelor și instituțiile subordonate sau în care are calitatea de fondator, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Casa Națională de Asigurări Sociale și Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Asigurarea creării, implementării, funcționării și dezvoltării Sistemului informațional automatizat „Registrul electronic al angajaților” se pune în sarcina Serviciului Fiscal de Stat.

Sursă: www.monitorul.md

img20008182

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!