ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gestionarea apei din Nistru va fi evaluată de o comisie specială

10:31 | 03.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Evaluarea gestionării integrate a resurselor de apă din bazinul râului Nistru va fi efectuată de o Comisie parlamentară specială. O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi de membrii Comisiei juridice, numiri și imunități, comunică MOLDPRES.

Astfel, membrii comisiei vor evalua potențialul râului Nistru; vor examina relațiile de colaborare transfrontaliere pe subiectul utilizării durabile a resurselor naturale din bazinul râului Nistru; vor lucra la consolidarea cadrului instituțional și organizatoric necesar valorificării viabile și protecției Nistrului pentru asigurarea securității alimentare a țării.

Autorii proiectului de Hotărâre sunt un grup de deputați ai fracțiunii PSRM, care susțin că în ultima perioadă se atestă degradarea regimului hidrologic, hidrochimic și hidrobiologic, micșorarea capacității de autoepurare a fluviului, dispariția mai multor specii valoroase de pești, înnămolirea intensivă a fluviului și a lacului de baraj Dubăsari.

Conform standardelor internaționale, un prag de apă mai mic de 1.000 de metri cubi pentru o persoană pe an poate împiedica dezvoltarea economică și afecta calitatea vieții populației.

foto: apelemoldovei.gov.md

img21000759

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!