ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Politicile în domeniul infrastructurii naționale de date spațiale vor fi eficientizate

15:03 | 17.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Deputații au operat astăzi modificări la legea cu privire la infrastructura națională de date spațiale și Legea cu privire la geodezie, cartografie și geoinformatică, comunică MOLDPRES.

Actul legislativ adoptat prevede obligarea organului central în domeniul infrastructurii naționale de date spațiale de a prezenta anual Guvernului un raport privind instituirea și dezvoltarea infrastructurii naționale în domeniu.

De asemenea, entitățile publice vor fi obligate să aprobe condițiile de utilizare a datelor spațiale prin serviciile naționale.  

O altă prevedere ține de crearea Registrului de stat al lucrărilor topo-geodezice unde vor fi înregistrate lucrările topo-geodezice executate de persoanele fizice și juridice.

Persoanele fizice și juridice vor avea acces la datele spațiale din Registrul de stat al lucrărilor topo-geodezice prin servicii de rețea, în conformitate cu Legea cu privire la infrastructura națională de date spațiale.

Foto: Parlament

img22001184

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!