ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Recean a fost desemnat candidat pentru funcția de premier

16:07 | 10.02.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Şeful statului, Maia Sandu, a semnat decretul prin care Dorin Recean a fost desemnat drept candidat pentru funcția de premier. Anunțul a fost făcut astăzi după consultarea fracțiunilor parlamentare, transmite MOLDPRES. 

Maia Sandu a declarat că noul Guvern va trebui să crească nivelul de securitate al țării, să impulsioneze creșterea economică, să atragă noi investiții și să accelereze reformele în sistemul judecătoresc. 

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a afirmat că în zilele următoare vor avea loc discuții cu privire la prioritățile și agenda pentru perioada viitoare. „Îl așteptăm săptămâna viitoare pe Dorin Recean cu programul de guvernare”, a spus Igor Grosu. 

Candidatul desemnat pentru funcția de premier, Dorin Recean a mulțumit pentru încredere și susținere și a afirmat că va proceda imediat la formarea garniturii guvernamentale. „Vom lansa imediat acțiuni pe trei dimensiuni importante: ordinea și disciplina din instituții, o noua viață pentru economie și pacea și stabilitatea”, a conchis candidatul desemnat.

Dorin Recean deține funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate din februarie 2022. Acesta a fost ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Filat, în perioada 2012-2015.

Potrivit Constituției, candidatul desemnat pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 15 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate și a întregii liste a Guvernului. Pentru a fi numit în funcție, noul Executiv va trebui să obțină votul majorității deputaților.

Acțiunile au loc după ce astăzi Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din funcția de premier, după un an și jumătate de mandat. 

img23001102

img23001102

img23001102

img23001102

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!