ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oleasea Stamate: Deciziile CSJ demonstrează clar că unii judecători nu vor vetting

10:29 | 02.08.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Președintele Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a calificat deciziile luate de Curtea Supremă de Justiție /CSJ/ drept “o nouă încercare a grupărilor corupte din sistem de a bloca evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor”, comunică MOLDPRES.

Într-o postare pe pagina sa, Olesea Stamate susține că deciziile au fost emise “intenționat după ultima ședință a Parlamentului“.

„Am examinat o parte din decizii. În multe din ele am găsit un abuz clar, o încălcare evidentă a normelor legale. Cu atât mai clară este intenția de a sabota, când vedem ca toate deciziile au fost anulate. Deci nu s-a examinat temeinic, să se vadă dacă într-adevăr unele merita a fi întoarse la evaluare sau nu”, a scris Stamate.

Ieri, Curtea Supremă a Justiției a anulat deciziile Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor - Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliul Superior al Procuraturii.

Foto: parlament.md

img23006161

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!