ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepreședintele Parlamentului face apel către partenerii externi să se implice în investigarea asasinării lui Oleg Horjan

19:44 | 03.08.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Mihail Popșoi, vicepreședintele Parlamentului, a venit cu un apel către partenerii externi să se implice în investigarea tuturor circumstanțelor omorului cetățeanului din stânga Nistrului, regiunea separatistă, Oleg Horjan. Apelul a fost lansat de vicespeaker astăzi, la întrevederea cu Ambasadorul Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, aflat într-o vizită în Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Discuțiile oficialilor au vizat și subiectul referitor la respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, în special cazul de omor al cetățeanului Republicii Moldova Oleg Horjan.

Vicepreședintele Parlamentului a menționat că au fost organizate audieri parlamentare la acest subiect, autoritățile responsabile prezentând informațiile relevante pe care le dețin.

Oficialii au discutat și despre evoluțiile înregistrate în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei și necesitatea continuării dialogului cu partenerii internaționali implicați în proces pentru a menține situația calmă și a preveni eventualele escaladări.

„Suntem deschiși pentru dialog și pledăm în continuare pentru soluționarea pașnică a conflictului”, a spus vicepreședintele Parlamentului.

În cadrul întrevederii au fost abordate și aspecte referitoare la agenda de integrare europeană a Republicii Moldova și beneficiile economice ale integrării europene pentru mediul de afaceri de pe ambele maluri ale râului Nistru.

„Vom continua să lucrăm pentru  integrarea economică și socială a cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului și să promovăm intensificarea contactelor între ei, inclusiv prin intermediul diferitelor proiecte”, a conchis Popșoi.

Reprezentantul special al OSCE a reiterat suportul Organizației pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean.

Foto: Parlament

img23006224

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!