ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

DOC Regulamentul privind reflectarea alegerilor de către instituțiile mass-media, publicat în Monitorul Oficial

12:33 | 04.08.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Regulamentul privind reflectarea alegerilor de către instituțiile mass-media a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Prevederile regulamentului se aplică instituțiilor mass-media care reflectă alegerile parlamentare, prezidențiale, locale, regionale, noi și parțiale, referendumurile, cu excepția celor fondate de partide politice.

Documentul stabilește drepturile, obligațiile, precum și statutul persoanelor implicate în procesul de reflectare a alegerilor de către instituțiile mass-media, astfel încât să asigure informarea complexă, obiectivă și veridică a publicului asupra întregului proces electoral prin intermediul instituțiilor mass-media.

În regulament este stipulat că în procesul de reflectare a alegerilor, instituțiile mass-media au obligația să respecte principiile echității, echilibrului și imparțialității.

Potrivit regulamentului, în primele șapte zile de la începerea perioadei electorale, furnizorii de servicii media trebuie să depună la Consiliul Audiovizualului (CA), conform modelului stabilit de acesta, o declarație privind politica editorială pentru reflectarea alegerilor sau o notificare prin care informează că nu participă la reflectarea alegerilor.

Modul în care furnizorii de servicii media își respectă propriile angajamente asumate prin declarația politicii editoriale este monitorizat de către CA.

Hotărârea CEC pentru aprobarea Regulamentului privind reflectarea alegerilor de către instituțiile mass-media intră în vigoare astăzi, odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Pe 5 noiembrie curent, în Republica Moldova vor fi organizate alegeri locale generale. CEC a anunțat că perioada electorală pentru scrutinul din toamnă începe luni, 7 august.

Sursa: monitorul.gov.md

img23006241

img23006241

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!