ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A decedat fostul deputat Tudor Deliu

08:32 | 05.08.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Fostul deputat Tudor Deliu a decedat în seara zilei de ieri la vârsta de 67 de ani, informează MOLDPRES.

Colegii de partid au anunțat că acesta a suferit „de o boală cruntă, care l-a măcinat și pe care a suportat-o discret și cu smerenie”.

Politicianul s-a născut pe 29 octombrie 1955, în localitatea Malcoci, raionul Ialoveni. În perioada 1990-1994, Tudor Deliu a fost primar al satului Răzeni din raionul Ialoveni. Acesta a fost conferențiar universitar și lector, deputat în Parlamentul Republicii Moldova în perioada 2010 - 2019, pe listele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), exercitând funcțiile de președinte al fracțiunii parlamentare a liberal-democraților și secretar al Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități.

În septembrie 2018, Tudor Deliu a fost ales președinte al PLDM, funcție pe care a îndeplinit-o până în august 2020.

Foto: tv8.md

 

img23006255

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!