ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Decizia Aeroportului Internațional Chișinău de a crește prețul parcării este greșită, susține premierul Dorin Recean

15:02 | 07.08.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 7 aug. /MOLDPRES/. Decizia Aeroportului Internațional Chișinău de a crește prețul pentru parcarea auto este greșită. Afirmația a fost făcută astăzi de premierul Dorin Recean, după ce la sfârșitul săptămânii trecute în spațiul public au apărut informații și critici privind dublarea taxei respective, transmite MOLDPRES.

Șeful Guvernului a menționat că a solicitat revizuirea acestei decizii. „Problema mașinilor parcate pe termen lung, care blochează accesul pentru parcarea de scurtă durată pentru familii și pasageri, poate fi rezolvată altfel. Am solicitat revizuirea acestei decizii”, a precizat premierul.

La sfârșitul săptămânii trecute, în spațiul public au apărut mai multe reacții ale unor pasageri nemulțumiți de faptul că taxa pentru parcare la Aeroportul Internațional Chișinău a fost dublată, de la 10 la 20 de lei. Ulterior, cu o reacție în acest caz venit administratorul aerogării, Constantin Vozian. Acesta a dat asigurări că responsabilii aeroportului vor veni „cu o analiză amplă a activității parcării, prețului comparativ cu alte locații din Chișinău și neapărat cu alte aeroporturi din capitale la nivel internațional, pentru a justifica acest preț și mai mult, faptul că și acest este unul insuficient”.

 

img23006289

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!