ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tarifele pentru parcarea de la Aeroport au fost revizuite

18:17 | 07.08.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 7 aug. /MOLDPRES/. Tarifele parcării supraetajate a Aeroportului Internațional Chișinău au fost revizuite. Anunțul a fost făcut de administrația aerogării după ce premierul Dorin Recean a afirmat astăzi că decizia de creștere a prețurilor este greșită și a solicitat revizuirea acesteia, transmite MOLDPRES

Conform tarifelor noi, peste 90% din beneficiari, majoritatea cetățeni ai Republicii Moldova, vor parca gratuit sau la tariful vechi de 10 lei per oră. În plus, timpul pentru parcare gratuită crește de la 15 minute la 45 de minute. Noile tarife vor intra în vigoare începând cu ziua de marți, 8 august.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Aeroportului Internațional Chișinău, primele trei ore de parcare vor fi la un tarif de 10 lei per oră, iar pentru următoarele ore - în intervalul de la 4-10 ore - tariful va fi de 20 lei/ora. Totodată, pentru un termen de 1-7 zile, tariful va fi de 200 lei/ziua. Pentru a preveni abuzurile, începând cu ziua a opta de parcare, tariful va fi de 400 lei/ziua. 

Administrația aerogării a precizat că aproximativ 93% din automobilele parcate au un timp de staționare de maximum trei ore.

La sfârșitul săptămânii trecute, în spațiul public au apărut mai multe reacții ale unor pasageri nemulțumiți de faptul că taxa pentru parcare la Aeroportul Internațional Chișinău a fost dublată, de la 10 la 20 de lei. Ulterior, cu o reacție în acest caz venit administratorul aerogării, Constantin Vozian, care a dat asigurări că responsabilii aeroportului vor veni „cu o analiză amplă a activității parcării”.

Astăzi, premierul Dorin Recean a afirmat că decizia Aeroportului Internațional Chișinău de a crește prețul pentru parcarea auto este greșită și a solicitat revizuirea hotărârii. 

Foto: Aeroportul Internațional Chișinău

img23006296

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!