ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medalii de aur pentru R. Moldova la Campionatul European Paralimpic de Judo

11:01 | 10.08.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Sportivii Oleg Crețul și Ion Basoc au câștigat două medalii de aur pentru Republica Moldova la Campionatul European Paralimpic de Judo, transmite MOLDPRES. 

La competiția internațională au participat cinci sportivi moldoveni, sub îndrumarea antrenorului Vitalie Gligor. Oleg Crețul, reprezentând categoria de greutate de până la 90 kg, și Ion Basoc, luptând la categoria de +90 kg, au triumfat, clasându-se pe primul loc. Ina Cernei și Vadim Crețu au obținut locurile V, iar Oleg Nemțean - locul VII.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a anunțat că va acorda sportivilor și antrenorului premii bănești în cadrul Galei Sportului de la sfârșitul anului. 

Campionatul European Paralimpic de Judo s-a desfășurat în perioada 8-10 august la Rotterdam, Olanda.

Foto: MEC

img23006356

img23006356

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!