ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea moldo-slovenă a fost discutată de șefa statului în cadrul Forumului Strategic de la Bled

16:04 | 29.08.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. În Slovenia, președintele Maia Sandu a avut o discuție cu președintele Sloveniei, Nataša Pirc Musar, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În aceste săptămâni, Slovenia se confruntă cu consecințele inundațiilor care au avut loc la începutul lunii. Șefa statului și-a exprimat solidaritatea cu poporul sloven afectat de aceste calamități fără precedent. 

„Schimbările climatice reprezintă o provocare comună și am discutat despre modalități de a ne uni eforturile pentru adaptare la schimbările de climă și atenuare a efectelor acestora”, a spus Maia Sandu.

În discuții, șefa statului a menționat despre buna cooperare între ambele țări. „I-am mulțumit președintei Pirc Musar pentru deschiderea cu care Slovenia ne sprijină să avansăm pe calea europeană și am invitat-o să viziteze Republica Moldova, în această toamnă. Am vorbit despre cum putem aprofunda relațiile bilaterale, în special în sectorul digital, securitate cibernetică, dar și inteligența artificială”, a menționat președintele Maia Sandu.

Foto: Președinție

img23006819

img23006819

img23006819

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!