ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un sat din R. Moldova și o localitate din Bulgaria s-au înfrățit

15:56 | 31.08.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 31 aug. /MOLDPRES/. Localitatea Dolni Dabnik, regiunea Pleven din Bulgaria, și comuna moldovenească Gangura, raionul Ialoveni, au devenit așezări înfrățite. Acordul de cooperare dintre cele două localități a fost semnat de Radoslav Todorov, viceprimarul municipiului Dolni Dabnik, și Marcel Bobeica, primarul comunei Gangura, transmite BTA.

Acordul are ca scop stabilirea unor relații reciproc avantajoase în domeniile culturii, activităților comunitare, patrimoniului cultural, sportului și turismului. Părțile vor coopera, de asemenea, în activități sociale, economice, agricultură și silvicultură pentru a crea condiții favorabile dezvoltării cu succes a celor două localități.

O delegație din Bulgaria, inclusiv primarul satului Krushovitsa, municipiul Dolni Dabnik, Metodi Nedyalkov, și președintele Centrului comunitar din satul Krushovitsa, Ivan Petkov, au vizitat cea mai mică așezare cu o populație bulgară (160 de locuitori, dintre care 78 sunt bulgari) din Moldova - satul Homuteanovca, care face parte din comuna Gangura, a declarat pentru BTA inițiatorul înfrățirii, președintele Fundației "Viitorul 2008", Ivaylo Angelov. Aceasta este a șaptea înfrățire între satele bulgare și moldovenești, organizată de fundație.

Conform recensământului din 2004, în comuna Gangura locuiesc 910 persoane, dintre care 61 sunt etnici bulgari. Gangura a fost fondată în 1485.

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

Foto: BTA

img23006859

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!