ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Expoziția fotografică „Picasso. Intimo” a fost vernisată la Muzeul Național de Istorie a Moldovei

11:34 | 12.09.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Expoziția fotografică „Picasso. Intimo”, dedicată legendarului artist spaniol Pablo Picasso, a fost vernisată la Muzeul Național de Istorie a Moldovei (MNIM), transmite MOLDPRES.

Expoziția cuprinde selecții din Colecția Otero a Muzeului Picasso din Malaga și reprezintă o oportunitate rară de a descoperi latura mai puțin cunoscută a lui Picasso. Fotografiile expuse au fost realizate de Roberto Otero (1931-2004), fotograf, jurnalist și scriitor argentinian. Acesta a avut privilegiul de a-l imortaliza pe Picasso în intimitatea casei sale de la Notre-Dame-de-Vie din Mougins.

La deschiderea expoziției, directorul general al MNIM, Eugen Sava, a evidențiat importanța personalității lui Pablo Picasso pentru cultura și istoria contemporană. Ambasadorul Regatului Spaniei în Republica Moldova, cu sediul la București, Jose Antonio Hernandez Perez-Solozano, a punctat unicitatea fotografiilor expuse și faptul că datorită talentului lui Roberto Otereo, publicul din Republica Moldova se poate familiariza mai bine cu universul lui Pablo Picasso.

Expoziția fotografică „Picasso. Intimo” va fi deschisă publicului până la 12 octombrie 2023, în holul de la parter al Muzeului Național de Istorie a Moldovei. Evenimentul este organizat de Ambasada Regatului Spaniei în Republica Moldova, cu sediul la București, în colaborare cu MNIM. 

Foto: MNIM

img23007128

img23007128

img23007128

img23007128

img23007128

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!