ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Auditul internaţional a arătat un nivel înalt al securității aeriene în R. Moldova

14:34 | 15.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Organizația Aviației Civile Internaționale (ICAO) și-a încheiat astăzi misiunea de audit în Republica Moldova, care a arătat o implementare majoritară a normelor, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR).

Reprezentanții ICAO au analizat domeniul aviației sub mai multe aspecte, precum procedurile de control al accesului în zonele aeroportuare restricționate, supravegherea sistemului de securitate la bordul aeronavelor, verificarea documentelor și a echipamentelor personalului de bord, cooperarea și coordonarea între diferitele autorități responsabile de securitatea aeronautică.

„În urma auditului, experții ICAO au stabilit o implementare a normelor de peste 80%, cu 10% mai mult decât la auditul precedent”, indică MIDR.

„Aceste rezultate denotă un nivel înalt al securității aeriene, atât pentru pasageri, echipajele aeronavelor, cât și pentru întreaga industrie aeronautică, acesta fiind și un mesaj important pentru companiile cu care Moldova este în dialog”, a rezumat Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

Foto simbol

img23007244

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!