ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Agriculturii lansează apelul de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans

10:04 | 18.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. Fermierii pot depune cereri de solicitare a subvențiilor în avans, începând de astăzi, la oficiile teritoriale al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Apelul va fi deschis până pe 16 noiembrie 2023, transmite MOLDPRES.

Plățile în avans vor fi acordate doar în baza unor proiecte investiționale, evaluate pozitiv de către AIPA. „Statul va finanța investițiile pentru îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice rurale; dezvoltarea infrastructurii exploatației agricole; diversificarea activităților economice rurale; stimularea producerii pe teren protejat; înființarea plantațiilor de arbuști fructiferi, aromatice, medicinale și condimentare; modernizarea exploatațiilor zootehnice; transfer de cunoștințe, inovare și formare”, indică Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA).

Eligibili pentru această măsură de subvenționare sunt fermierii micro și mici, persoanele juridice sau fizice care desfășoară activități în mediul rural sau activități agricole, altele decât fermierul; unitățile administrativ teritoriale; organizațiile din domeniul cercetării și inovării, instituții de învățământ cu profil agroindustrial.

„Sunt încurajați să participe toți cei care intenționează să lanseze sau să dezvolte afaceri în sectorul agricol și mediul rural”, rezumă MAIA.

Foto simbol

img23007275

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!