ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase angajați ai ANSA reținuți de CNA la Otaci. Aceștia ar fi luat mită pentru facilitarea tranzitului de mărfuri

12:54 | 18.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. Șase angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri. Reținerile au avut loc după ce oamenii legii au efectuat în această dimineață percheziții la Postul de Inspecție la Frontieră (PIF) Otaci al ANSA în cadrul unor dosare pornite pe fapte de corupere pasivă, transmite MOLDPRES.

Potrivit investigațiilor Centrului Național Anticorupție (CNA), angajații PIF Otaci ar fi pretins și ar fi acceptat sume de bani, în diferită valută, de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. Astfel, aceștia ar fi evitat controlul asupra respectării normelor sanitar-veterinare, a cerințelor privind siguranța alimentelor și calitatea lor în procesul de import al cărnii proaspete, produselor lactate, produselor de cofetărie, precum și altor mărfuri, supuse supravegherii sanitar-veterinare.

În urma perchezițiilor efectuate la sediul PIF Otaci al ANSA, la domiciliile și în automobilele celor șase bănuiți, ofițerii CNA a ridicat 35 000 de lei, 8000 de hrivne, telefoanele mobile și registrele de evidență a mărfurilor importate.

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală pentru documentarea cauzei.

Foto: CNA 

img23007286

img23007286

img23007286

img23007286

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!