ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 8 000 de elevi din familii social-vulnerabile din capitală vor primi ajutor pentru noul an școlar

14:11 | 18.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. Circa 8 000 de elevi din familii social-vulnerabile din capitală vor primi câte 700 de lei ajutor pentru noul an școlar. Informația a fost prezentată astăzi de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Pavaloi, în ședința operativă a serviciilor municipale, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în prima etapă, 6 400 de copii au primit deja ajutorul, iar în cea de-a doua etapă, 1 600 de elevi urmează să beneficieze de suportul financiar.

„Este vorba de copii din clasele I-a, a V-a și a X-a, care s-au înmatriculat recent în instituțiile din capitală”, a spus Andrei Pavaloi.

Printre beneficiari ai programului sunt: familiile cu mulți copii fără venituri sau cu venituri mici, familiile monoparentale, cele în care unul din părinți are grad de dizabilitate și familiile care au statut de tutelă/curatelă, cu părinți decedați, lipsiți de drepturile părintești sau inapți de muncă.

Ajutorul material este acordat al patrulea an consecutiv.

Foto: Primăria Chișinău

img23007289

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!