ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Măsuri speciale implementate de MAI în contextul tranzitului de retur al evreilor hasidici

14:36 | 18.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. De astăzi, evreii hasidici care au marcat Anul Nou evreiesc în orașul ucrainean Uman, vor tranzita teritoriul Republicii Moldova pentru a-și continua deplasarea către țara de origine. În acest context, instituțiile din domeniul securității naționale reiau aplicarea măsurilor speciale pentru gestionarea fluxului sporit de tranzit, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Aeroportul Internațional Chișinău este pregătit să gestioneze numărul sporit de aeronave și călători. Astfel, în proximitatea acestuia a fost instalat un platou de așteptare destinat evreilor hasidici. De asemenea, au fost amplasate corturi destinate verificărilor.

„Pentru a evita suprapunerea cu cursele regulate, sunt create fluxuri speciale de procesare a documentelor călătorilor pelerini și suplinite turele de personal. Totodată, pasagerii curselor aeriene sunt îndemnați să se prezinte cu rezervă de timp la aerogară. Accesul în aerogară va fi strict pentru personalul aeroportuar și pasagerii cu bilet”, se menționează într-un comunicat de presă al MAI.

De asemenea, pe drumurile naționale dinspre punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene, echipaje ale poliției vor asigura fluidizarea traficului pentru evitarea creării ambuteiajelor. 

Foto: MAI

img23007292

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!