ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un post de televiziune a fost amendat cu 30 000 de lei de către Consiliul Audiovizualului

13:06 | 19.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Distribuitorul de servicii de televiziune „TV SAT” SRL a retransmis în mod repetat mai puțin de 50% de posturi în limba română, și-a modificat oferta de servicii fără acordul Consiliului Audiovizualului (CA), nu a retransmis mai multe posturi din lista „must carry” și nu a respectat drepturile de autor, fiind sancționat în ședința de vineri cu 4 amenzi în sumă de 30 000 de lei (1500 de euro), informează MOLDPRES.

Potrivitul Serviciului comunicare și relații externe al CA, controlul a atestat că „TV SAT” SRL nu respectă cota de 50% de servicii media de televiziune în limba română și cu subtitrare/dublare în română retransmise în orașul Lipcani din raionul Briceni, satul Corjeuți din același raion, orașul Râșcani, satul Baraboi din raionul Dondușeni, orașul Drochia, satul Răuțel din raionul Fălești, orașul Fălești, municipiul Chișinău (sectoarele Buiucani și Ciocana), municipiul Orhei, orașul Ceadîr-Lunga din UTA Găgăuzia, amenda dată de membrii CA fiind de 5 000 de lei. Compania a modificat Oferta de servicii aprobată în proporție ce depășește 10% din numărul total de servicii de televiziune distribuite în satul Răuțel din r-nul Fălești, municipiile Ungheni și Orhei și orașul Ceadîr-Lunga, sancțiunea fiind de 10 000 de lei.

Distribuitorul nu retransmite mai multe servicii media audiovizuale de televiziune din Lista serviciilor media audiovizuale „must carry”: R-Live TV și TV 5 Monde în satul Răuțel din raionul Fălești; Moldova-2, R-Live TV, TV 5 Monde și TV8 în municipiul Ungheni; Moldova-2, Jurnal TV, R Live TV, TV 5 Monde, TV 8, TVR Moldova în orașul Ceadîr-Lunga, amenda fiind de 5 000 de lei. Serviciile de televiziune Minimax în mun. Ungheni și BCTV în mun. Orhei au fost retransmite fără a respecta drepturile de autor și cele conexe, distribuitorul fiind amendat cu 10 000 de lei.

În 2022, TV SAT SRL a fost sancționat cu avertizare publică pentru nerespectarea obligației de retransmisiune a serviciilor de televiziune „must carry” și nerespectarea cotei de 50% de servicii de televiziune în limba română și cu subtitrare/dublare în română. Distribuitorul a mai fost sancționat atunci cu câte 5 000 de lei pentru nerespectarea ofertelor de servicii media audiovizuale retransmise și pentru omiterea prezentării contractelor încheiate cu deținătorii dreptului de autor și drepturilor conexe.

img23007313

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!