ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Erich Jaeger, lider global în producția de conectori, își extinde operațiunile în ZEL Valkaneş

14:33 | 19.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Ministerul Dezvoltării Economice şi Digitalizării (MDED) a anunţat astăzi despre o investiție majoră în Republica Moldova. Este vorba de Erich Jaeger, lider global în producția de conectori de înaltă calitate, care își extinde operațiunile în Zona Economică Liberă (ZEL) Valkaneş, transmite MOLDPRES.

„Republica Moldova marchează un nou succes în atragerea investițiilor străine, consolidându-și poziția ca destinație atractivă pentru afaceri în Europa de Est. După cinci ani de negocieri și pregătiri meticuloase, în care Invest Moldova a jucat un rol crucial, suntem mândri să anunțăm că gigantul german Erich Jaeger a ales să își extindă operațiunile în țara noastră”, indică sursa citată.

Erich Jaeger, recunoscut la nivel mondial pentru proiectarea și producția de conectori de înaltă calitate, colaborează cu producători de renume din industria auto și vehiculelor comerciale, precum și cu companii din diverse alte sectoare. Decizia de a investi în Republica Moldova a fost influențată de mai mulți factori-cheie: forța de muncă calificată; proximitatea față de UE; adaptabilitate și deschidere; locaţia etc.

Investiția Erich Jaeger în Republica Moldova este mai mult decât o simplă extindere a afacerilor. Cu 130 de noi locuri de muncă pentru personal calificat și specializat, această investiție va stimula economia locală și va contribui la dezvoltarea continuă a Moldovei ca hub tehnologic și industrial, rezumă MDED.

Foto simbol

img23007316

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!