ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a participat la evenimentele organizate cu ocazia hramului localității Vărzăreștii Noi din raionul Călărași

08:14 | 20.09.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat, alături de locuitorii satului Vărzăreștii Noi din raionul Călărași, la evenimentele organizate cu ocazia hramului localității, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Speakerul a adresat felicitări locuitorilor satului Vărzăreștii Noi, care au sărbătorit, astăzi, 498 de ani de la prima atestare documentară a localității. „Vă doresc pace, fiindcă atunci când este pace, poți realiza lucruri frumoase. Vă doresc multă sănătate, pentru că atunci când ești sănătos, poți și munci, dar și petrece”, a menționat, în mesajul său, Igor Grosu.

De asemenea, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a remarcat că, atunci când este pace și sănătate, pot fi realizate proiecte frumoase pentru oameni și pentru localitatea lor. „În fiecare sat, oamenii trebuie să beneficieze de condiții decente de trai, cu acces la apă, canalizare, drumuri, grădinițe etc. Prin intermediul Programului Național „Satul European Expres”, în Vărzăreștii Noi deja a fost realizat proiectul privind sistemul de iluminat public stradal, urmează și alte proiecte importante”, a menționat șeful legislativului.

Cu prilejul hramului localității, în Vărzăreștii Noi au avut loc mai multe evenimente culturale și sportive. Totodată, reprezentanții autorităților locale au felicitat cea mai tânără locuitoare a satului, cel mai longeviv consătean, care a împlinit onorabila vârstă de 92 de ani și mai multe cupluri care au sărbătorit 25 și 50 de ani de căsătorie.

Foto: Parlament

img23007331

img23007331

img23007331

img23007331

img23007331

img23007331

img23007331

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!