ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a recepționat un lot de 200 mii de doze de vaccin antigripal

08:37 | 20.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Republica Moldova a recepționat un lot de 200 mii de doze de vaccin antigripal, procurat din sursele fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, informează MOLDPRES.

Vaccinarea contra gripei contribuie la reducerea riscului de dezvoltare a formelor severe de boală, prevenirea complicațiilor, spitalizării și deceselor cauzate de gripă.

Potrivit Ministerului Sănătății, lotul de vaccin urmează să fie distribuit în instituțiile medico-sanitare din țară pentru imunizarea contingentelor profesionale și a grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire la gripă, în mod prioritar persoanelor cu maladii cronice și imunitate compromisă, vârstnicilor, gravidelor, lucrătorilor medicali și angajaților structurilor de forță etc.

Compoziția vaccinului corespunde recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății. Vaccinul a fost stocat în condiții sigure cu respectarea cerințelor de stocare în cadrul Depozitul Național de Vaccinuri ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Vaccinarea contra gripei poate fi efectuată concomitent cu vaccinarea contra infecției COVID-19. Imunizarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cauzate de gripă.

Foto: Ministerul Sănătății

img23007332

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!