ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MEC va procura 60 de autobuze școlare, cu sprijinul României

09:25 | 20.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) va procura 60 de autobuze școlare pentru transportarea elevilor din învățământul general. Achiziția se va face cu sprijinul Guvernului României, transmite MOLDPRES

Astfel, MEC a lansat un concurs pentru procurarea unităților de transport. Valoarea estimată a achiziției depășește suma de 62,2 mln de lei (3,1 mln de euro). Ofertele sunt așteptate în decurs de 60 de zile calendaristice, începând cu ziua de 19 septembrie. Autovehiculele ofertate trebuie să dețină certificat de omologare UE de tip emis de autoritățile competente în unul din statele membre ale UE.

Livrarea autovehiculelor va fi efectuată în decurs de maxim șase luni de la data înregistrării contractului la Trezoreria de stat. Toate mașinile livrate trebuie să fie noi, fabricate în perioada 2022-2024. Acestea vor fi complet echipate și pregătite în vederea introducerii în exploatare. 

Foto simbol

img23007339

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!