ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția de Frontieră a primit un lot de drone

11:59 | 20.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Subdiviziunile Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) au primit un lot de aeronave fără pilot la bord, în valoare totală de peste 7 mln de lei (350 mii de euro), transmite MOLDPRES. 

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a afirmat că aparatele de zbor fără pilot au misiunea de a ajuta colaboratorii Poliției de Frontieră să-și îndeplinească misiunile la cel mai înalt nivel, să crească capacitatea de intervenție și să ofere siguranță cetățeanului de rând. 

„Până în prezent, toate dronele primite au fost achiziționate în cadrul proiectelor de asistență. Anul acesta, cu sprijinul Guvernului și al Ministerului de Interne am reușit să facem încă un pas spre consolidarea capacității unităților la nivel tactic și nivel regional prin alocarea sumei de peste 7 mln lei pentru achiziționarea unui lot de aparate de zbor fără pilot la bord, care astăzi pleacă la frontieră", a menționat șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi.

IGPF a precizat că pe fundalul indicatorilor în creștere înregistrați la frontiera de stat o dată cu războiul din Ucraina, diversificarea și modernizarea metodelor de supraveghere a frontierei era indispensabilă.

Foto: IGPF

img23007348

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!