ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alți trei candidați au depus actele pentru funcția de primar al capitalei 

08:58 | 21.09.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Alte trei partide politice au depus setul de acte pentru înregistrarea candidatului pentru funcția de primar general al capitalei, transmite MOLDPRES.

Candidații sunt Ion Bulgac, de la Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Mihail Poleanschi de la Congresul Civic, și Victor Chironda de la Partidul Platforma Demnitate și Adevăr.

Până în prezent, 13 candidați au depus actele pentru înregistrarea în cursa pentru fotoliul de primar al capitalei.

În prima zi de depunere a actelor, dosarele au fost prezentate de zece candidați. Este vorba de: Partidul Acțiune și Solidaritate – candidatul Lilian Carp, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova – Adrian Albu, Bloc Electoral Ruslan Codreanu - candidat Ruslan Codreanu, Partidului Acasă Construim Europa - Constantin Butucel, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova – Diana Caraman, Liga Orașelor și Comunelor – Mihail Vagas, Partidul Democrația Acasă – Vasile Costiuc, Partidul Social Democrat European - Vadim Brînzaniuc, Partidul Mișcarea Respect Moldova – Ion Ștefanița, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei – Anatolie Usatîi.

Ultima zi de depunere a setului de acte pentru înregistrarea candidatului în alegerile locale generale este 6 octombrie curent.

Alegerile locale generale se vor desfășura pe 5 noiembrie curent.

img23007378

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!