ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a denunțat încă trei acorduri cu CSI

12:18 | 21.09.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Republica Moldova a denunțat încă trei acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente (CSI). Proiectele de lege care prevăd acest lucru au fost votate în prima și a doua lectură de Parlament, transmite MOLDPRES. 

Astfel, a fost denunțat Acordul cu privire la coordonarea relațiilor dintre statele CSI în domeniul electroenergeticii, Acordul cu privire la asigurarea funcționării în paralel a sistemelor electroenergetice ale țărilor membre CSI și Acordul cu privire la tranzitul de energie și putere electrică a țărilor membre ale CSI.

Potrivit Ministerului Energiei, prevederile Acordului cu privire la coordonarea relațiilor dintre statele membre CSI în domeniul electroenergeticii sunt irelevante și inaplicabile pentru Republica Moldova.

A fost denunțat și Acordul cu privire la asigurarea funcționării în paralel a sistemelor electroenergetice ale țărilor membre CSI, întrucât prevederile documentului nu mai pot fi aplicate din punct de vedere tehnic. 

Potrivit autorilor, denunțarea Acordului privind tranzitul de energie și putere electrică a țărilor membre ale CSI reafirmă intenția Republicii Moldova de a aprofunda relațiile de cooperare și integrarea în piețele europene de energie.

img23007390

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!