ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Întrevederea vicepremierului Oleg Serebrian cu un oficial al Ministerului britanic de Externe

12:22 | 21.09.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut astăzi o întrevedere de lucru cu Chris Allen, directorul Departamentului pentru Europa de Est și Asia Centrală al Ministerului britanic de Externe, însoțit de Steven Fisher, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la Chișinău, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Subiectele-cheie ale discuției s-au referit la dosarul transnistrean și la securitatea regională, având în vedere contextul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei. De asemenea, a fost în vizor stadiul actual al procesului de reglementare transnistreană și progresele înregistrate în parcursul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. 

Oleg Serebrian a subliniat importanța sprijinului oferit de Marea Britanie în realizarea obiectivelor Guvernului Moldovei, inclusiv în partea ce ține de consolidarea securității naționale și restabilirea integrității teritoriale.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img23007391

img23007391

img23007391

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!