ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova - laureată la prestigioasa competiție internațională „Premiile Globale pentru Turism Culinar”

13:15 | 28.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Mai multe pensiuni și hotele din Republica Moldova au fost desemnate câștigătoare la competiția internațională „Premiile Globale pentru Turism Culinar”, lansată de Asociația Mondială a Turismului Gastronomic, transmite MOLDPRES.

Câștigătorii acestui an includ pensiunea Eco Resort Butuceni, recunoscută pentru „cea mai bună experiență agricolă sau rurală pentru călătorii culinari", precum și hotelul BERD'S Chișinău MGallery Hotel
Collection, laureat al premiului pentru „cea mai bună experiență în materie de băuturi pentru călătorii culinare".

„Suntem onorați să fim recunoscuți la o competiție internațională atât de prestigioasă. Ne angajăm să continuăm să oferim servicii de înaltă calitate și să dezvoltăm ofertele noastre turistice pentru a oferi experiențe sustenabile și memorabile oaspeților noștri”, a afirmat managerul Eco Resort Butuceni, Olesea Cojocaru.

De asemenea, AgroPensiunea Casa din Luncă a fost inclusă în lista finaliștilor la categoria „Cea mai bună
experiență agricolă sau rurală pentru călătorii culinari", iar pensiunea Curtea de Piatră a fost recunoscută ca finalista la categoria „Cea mai bună experiență în materie de băuturi pentru călătorii culinare".

Directorul executiv al Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM), Elena Stepanov, a subliniat că Republica Moldova este mereu promovată ca o destinație gastronomică și vinicolă deosebită, cu istorii și tradiții milenare. 

Începând cu luna martie curent, mai multe pensiuni, hotele și vinării din Moldova s-au înregistrat la competiție internaționale „Premiile Globale pentru Turism Culinar” (Global Culinary Travel Awards) lansată de Asociația Mondială a Turismului Gastronomic (World Food Travel Association).

Foto: ANTRIM

img23007587

img23007587

img23007587

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!