ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Petru Rotaru este noul ministru al Finanțelor

16:53 | 28.09.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Ministrul desemnat al Finanțelor, Petru Rotaru, a depus astăzi jurământul de învestire în funcție, în prezența președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Decretul de numire a fost semnat de șefa statului pe 27 septembrie, la fel ca și cel de demisie a ex-ministrului Veronica Sirețeanu, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Președintele Maia Sandu a mulțumit Veronicăi Sirețeanu pentru că a reușit să gestioneze cu succes echipa Ministerului Finanțelor într-o perioadă plină de provocări și și-a exprimat încrederea că noul ministru va continua eforturile de reducere a birocrației în domeniul fiscal și vamal.

„Așteptările societății și ale oamenilor de afaceri sunt foarte clare: vrem mai puțină birocrație pentru oamenii de afaceri onești și vrem să acționați cu fermitate împotriva celor care încearcă să facă evaziune fiscală și să ocolească legea. Vrem mai multă transparență în sfera achizițiilor publice și vrem eficiență în administrarea resurselor statului”, a evidențiat Maia Sandu.

Petru Rotaru activează în domeniul financiar-fiscal din 2006 atât în sectorul privat, cât și în sectorul public. În anii 2010-2012, a condus Inspectoratul Fiscal de Stat Ialoveni, iar din luna martie 2023 și până în prezent a fost șef al Inspectoratului Fiscal de Stat. Ministrul finanțelor, Petru Rotaru, a absolvit facultatea Finanțe la Academia de Studii Economice din Moldova. Totodată, deține un master în drept financiar-fiscal la aceeași instituție.

Foto: Guvern

img23007600

img23007600

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!