ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul de stat al Carolinei de Nord, Elaine F. Marshall, a vizitat USMF „Nicolae Testemițanu”

15:02 | 13.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Secretarul de stat al Carolinei de Nord, Elaine F. Marshall, a întreprins pe 11 octombrie o vizită la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, unde a avut o întâlnire cu membrii comunității universitare, în special cu cei care sunt antrenați în parteneriatul bilateral. Delegația din Carolina de Nord a fost însoțită de Kent D. Logsdon, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, transmite MOLDPRES.

Rectorul instituţiei, Emil Ceban, i-a exprimat profundă recunoștință înaltului oficial al statului Carolina de Nord pentru susținerea constantă oferită instituției pe parcursul celor 24 de ani de cooperare bilaterală. „Universitatea noastră pune accentul pe calitate și acest fapt ne stimulează să ne dezvoltăm constant, să fim vizibili, și să ne integrăm în spațiul european și mondial. Suntem recunoscători partenerilor din Carolina de Nord pentru suportul acordat în dotarea bibliotecilor, dezvoltarea unor programe noi de studii, precum Asistența medicală generală (Nursing) și Nutriție umană, și mizăm în continuare pe sprijinul și experiența dumneavoastră”, a subliniat rectorul. 

La rândul său, secretarul de stat Elaine Marshall și-a exprimat bucuria pentru faptul că i-a revăzut pe majoritatea dintre beneficiarii mobilităților academice și ai programului Open World, cei care au vizitat statul american în cei 24 de ani de cooperare. „Sunt onorată să fiu președinta acestui parteneriat din partea statului Carolina de Nord, dar o responsabilitate și mai mare am pentru faptul că mi s-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa al USMF „Nicolae Testemițanu”. Prima mea vizită a avut loc în 1999 și vă spun, cu toată certitudinea, că într-adevăr s-au produs foarte multe schimbări de atunci, având în vedere că am mulți prieteni aici și sunt încrezătoare pentru un viitor mai bun pentru Republica Moldova”, a declarat oficialul american.

Şi ambasadorul Kent D. Logsdon a menționat că țara pe care o reprezintă „este extrem de mândră pentru parteneriatul cu USMF „Nicolae Testemițanu” – o instituție extraordinară și, mai ales, pentru relațiile de colaborare cu statul Carolina de Nord”. Diplomatul american a exprimat deschiderea SUA pentru susținerea în continuare a cooperării bilaterale în domeniile: social, cultural, economic, educație, cercetare, asistență medicală și umanitară ș.a.

În cei 24 de ani de cooperare bilaterală, USMF „Nicolae Testemițanu” a dezvoltat relaţii de colaborare cu instituţii de învăţământ medical, de cercetare şi instituții medico-sanitare din statul Carolina de Nord, în special cu Universitatea Chapell Hill și Universitatea Carolina de Est. Pe parcursul anilor au derulat un şir de proiecte de cooperare în domeniile: stomatologie, farmacie, nursing, activitatea bibliotecilor medicale și de asistență medicală generală.

Foto: USMF

img23008041

img23008041

img23008041

img23008041

img23008041

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!