ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un deputat PCRM, împreună cu câțiva membri comuniști din Căușeni au părăsit partidul

15:10 | 13.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Un grup de membri ai Partidului Comuniștilor (PCRM), în frunte cu deputatul PCRM, Veaceslav Nigai, au părăsit partidul, iar parlamentarul comunist a părăsit și formațiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). Anunțul a fost făcut astăzi, 13 octombrie de către deputat, în cadrul unui briefing de presă, relatează MOLDPRES.

Potrivit parlamentarului, statutul său de mai departe în cadrul Parlamentului va fi de „deputat neafiliat politic”.

„În ultimul an au apărut disensiuni între noi și conducerea partidului în privința alegerii și colaborării cu unele partide așa-numite de stânga. Din cauza refuzului meu de a participa la unele măsuri în masă cu aceste partide am depus în luna decembrie cerere de demisie din funcția de vicepreședinte PCRM și excluderea mea din executiv. Recent mi-am dat demisia și din funcția de președinte al Organizației Teritoriale a PCRM din Căușeni. Noi nu vrem să participăm la jocurile politice cu așa-numitele partide politice de stânga, care sunt dirijate de oligarhii și hoții fugari”, a spus parlamentarul.

Veaceslav Nigai a fost ales deputat la alegerile parlamentare din 2021 pe lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, fiind înaintat de PCRM. Acesta este și veteran al Războiului pentru apărarea Independenței.  

img23008042

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!