ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național „Mihai Eminescu” va prezenta un spectacol la Bruxelles

14:07 | 16.10.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/. Teatrul Național „Mihai Eminescu” va prezenta joi, 19 octombrie, la ora 19.00, la Bruxelles, Belgia, spectacolul „Dosarele Siberiei”, de regizorul Petru Hadârcă, informează MOLDPRES.

Spectacolul va fi jucat în cadrul turneului european, pe care teatrul îl efectuează în luna octombrie. Potrivit directorului instituției, Petru Hadârcă, ideea de a monta „Dosarele Siberiei” a venit după ce a realizat la Radio București câteva spectacole radiofonice consacrate deportărilor. Este vorba despre „Deportați în Siberia” și „Douăzeci de ani în Siberia”, după textul Aniței Andriș-Cudla, precum și „Stalin mi-a furat copilăria”, de Boris Vasiliev ș.a. Este un spectacol despre istoria trăită de bunicii și rudele noastre în perioada sovietică, un spectacol despre pericolul regimului totalitar.

În aceeași zi, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va avea loc spectacolul ”Norma”, tragedie lirică în două acte de Vincenzo Bellini, dirijor - Nicolae Dohotaru, regia - Eugen Platon, regizor coordonator – Rodica Picireanu, iar la 18.30, la Centrul Cultural Evreiesc ”Kedem” – premiera spectacolului ”Despre eternitate”, prezentat de Teatrul Evreiesc ”Dor”, director - Yakov Gribinenko.

Tot joi, la ora 15.00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va fi vernisată expoziția de sculpturi din lemn de măslin a maestrului Cosimo Damiano La torre (Italia), iar Biblioteca Națională  va organiza evenimentul cultural „Ziua cărții italiene în Republica Moldova”.

img23008089

img23008089

img23008089

img23008089

img23008089

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!