ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu în Cehia: „Extinderea UE este o investiție în securitatea întregului continent”

17:54 | 16.10.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află astăzi în vizită oficială în Republica Cehă, la invitația președintelui Petr Pavel, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În timpul vizitei sale, președintele a menționat că în paralel, în capitala cehă se desfășoară mai multe evenimente care aduc Moldova și Cehia mai aproape. În aceste zile, în capitala cehă, se desfășoară cea de-a 5-a reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-cehe, un for al oamenilor de afaceri din ambele țări, iar Teatrul Național „Mihai Eminescu” participă la Palm Off Fest, festivalul teatrelor din Europa Centrală și de Est. 

„Evenimentele din această săptămână sunt o dovadă a unei relații bilaterale apropiate și călduroase. Cu Președintele Pavel am discutat cum să aprofundăm cooperarea economică. Am exprimat speranța că Moldova va rămâne în continuare o prioritate a asistenței cehe”, a declarat Maia Sandu.

„În discuția cu omologul meu ceh, am reconfirmat viziunea noastră comună că extinderea Uniunii Europene este o investiție în securitatea întregului continent. Moldova este recunoscătoare Cehiei pentru susținerea parcursului nostru european”, a mai menționat șefa statului.

Foto: Președinție

img23008099

img23008099

img23008099

img23008099

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!