ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ALEGERILE LOCALE GENERALE-2023: Sinteza zilei de 16 octombrie

18:46 | 16.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/.  Agenda electorală a zilei de astăzi, 16 octombrie, a inclus o prezentare a soluţiilor pentru deblocarea traficului în Chişinău, propuse de Vadim Brânzaniuc, candidat la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, și echipa Partidului Social Democrat European din Moldova (PSDE) care l-a înaintat, transmite MOLDPRES.

„În următorii patru ani, vom construi de la zero trei pasaje rutiere supraterane în cele mai aglomerate intersecții ale orașului: intersecția dintre străzile Ismail, Vadul lui Vodă, Calea Basarabiei, Calea Moșilor; străzile Moscova, Kiev, Alecu Russo, Bogdan Voievod; Calea Orheiului – Studenților. De asemenea, vom construi patru drumuri expres (radiale): Calea Moșilor-Sens giratoriu Visterniceni, Calea Orheiului; Calea Basarabiei-Varnița; Calea Moșilor-Petricani (până la Șoseaua Balcani); Ismail - Șoseaua Hâncești (până la Gara de Sud)”, a punctat Vadim Brânzaniuc.

Problema infrastructurii municipale, pe diverse direcţii – pietonală, de transport, spaţii verzi, rutieră ş.a. a fost abordată astăzi într-o conferinţă de presă susţinută de președintele Partidului „Mişcarea Alternativa Naţională” (MAN), Ion Ceban. Liderul MAN s-a referit la rezultatele sectoriale obţinute în ultimii patru ani, la proiecte de dezvoltare strategică în lucru, precum şi la planurile pe termen mediu şi lung.

Un briefing de presă a susținut astăzi Adrian Albu, candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de primar al municipiului Chișinău, și Igor Dodon, secretarul executiv al PSRM, candidat la funcția de consilier municipal. Tema briefingului a fost „Gaz, energie electrică și termică mai ieftine pentru Chișinău”. Potrivit lui Igor Dodon, „este posibil ca tarifele pentru agent termic să fie mai joase pentru locuitorii Chişinăului”. Adrian Albu a precizat că este nevoie de a fonda în acest sens o întreprindere municipală care să negocieze preţuri mai mici pentru capitală.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunţat că începând de astăzi, 16 octombrie 2023, și până pe 29 octombrie 2023, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale, atât în localurile secțiilor de votare, cât și online, accesând pagina web www.verifica.cec.md.

Potrivit legislației electorale, alegătorul se poate adresa la biroul electoral al secției de votare, ce corespunde domiciliului sau reședinței sale, pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alți alegători. 

Tot astăzi, CEC a anunţat că au fost aprobate, pentru imprimare în buletinele de vot, simbolurile electorale ale partidelor politice și blocului electoral, înregistrate în calitate de concurenți electorali la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023. Astfel, Comisia Electorală Centrală a aprobat, pentru imprimare în buletinele de vot, simbolurile electorale ale partidelor politice și Blocului electoral "Ruslan Codreanu", înregistrate în calitate de concurenți electorali la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.

img23008100

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!