ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău se desfășoară cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Moldova

08:39 | 17.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Peste 30 de state și zeci de organizații internaționale și financiare se reunesc astăzi la Chișinău, în cadrul celei de-a patra ediții a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Participanții se vor reuni pentru a mobiliza ajutorul necesar pe trei direcții principale în dezvoltarea Republicii Moldova – suportul bugetar, crearea unui Fond pentru Infrastructură și a Fondului rezidențial pentru eficiență energetică.

Delegațiile oficiale urmează să sosească la Palatul Republicii până la ora 09.50. 

În cadrul reuniunii, urmează a fi semnate mai multe memorandumuri pentru Republica Moldova, după care evenimentul va fi deschis de prim-ministrul Dorin Recean. Cu un cuvânt de salut vor interveni și cofondatorii Platformei - șefii delegațiilor franceze, germane și române. Evenimentul se va încheia cu discursul președintelui Maia Sandu, urmat de o conferință de presă, susținută de miniștrii de Externe ai celor patru țări – Franța, Germania, România și Republica Moldova.

Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova este o inițiativă a României, Germaniei și Franței, care urmărește generarea de asistență imediată politică, financiară și materială, precum și de expertiză pentru procesul de reformă, din partea instituțiilor și statelor membre ale Uniunii Europene, a țărilor G7, a instituțiilor financiare internaționale și organizațiilor internaționale, precum și a altor parteneri de dezvoltare.

Prima ediție a Conferinței ministeriale a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova a avut loc la Berlin, Germania, pe 5 aprilie, 2022. Cea de-a doua ediție a fost organizată la București, România, pe 15 iulie, 2022. A treia ediției a Conferinței s-a desfășurat la Paris, Franța, pe 21 noiembrie, 2022. 

img23008106

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!