ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

50 de cetățeni moldoveni au cerut evacuarea din Fâșia Gaza

08:40 | 17.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Un număr de 50 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au cerut asistență, inclusiv evacuarea, din cei aproximativ 100-120 de cetățeni înregistrați în această zonă, transmite MOLDPRES.

Guvernul anunță că face tot posibilul pentru evacuarea cetățenilor moldoveni din această zonă, însă punctul de trecere Rafah, la granița cu Egiptul, rămâne închis. Până în prezent, nicio țară nu a reușit să-și aducă cetățenii în afara acestei zone. Autoritățile sunt în dialog constant cu partenerii internaționali pentru a reuși evacuarea civililor, inclusiv a cetățenilor Republicii Moldova.

Ambasada R. Moldova în Statul Israel a delegat un funcționar consular în Egipt, pregătit să se deplaseze la punctul de trecere Rafah în orice moment pentru a elibera documentele necesare cetățenilor noștri din Gaza și pentru a facilita călătoria acestora către Cairo și, ulterior, către Republica Moldova.

Autoritățile de la Chișinău susțin că sunt pregătite să ofere asistență cetățenilor moldoveni imediat ce vor primi notificări oficiale din partea autorităților egiptene și israeliene cu privire la deschiderea unui coridor de evacuare.

img23008107

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!