ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Afacerilor Externe din Franța: Platforma de Sprijin pentru Moldova este un simbol de solidaritate și suport

12:34 | 17.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Republica Moldova a reușit în ultima perioadă să obțină rezultate impresionante și să facă față multor provocări, însă în prezent mai mult ca niciodată, țara are nevoie de asistență internațională. Declarațiile au fost făcute astăzi la Chișinău de ministrul Afacerilor Externe din Franța, Catherine Colonna, la deschiderea celei de-a patra ediții a Platformei de Sprijin pentru Moldova, transmite MOLDPRES.

„Iarna se apropie. Anunț contribuția de 300 de mln de euro în plus pentru a finanța proiecte în diverse domenii. Pe termen lung, noi susținem strategia Moldovei de a se concentra pe infrastructură, conectivitate și reforme structurale pentru că acestea sunt elemente cheie pentru a aduce țara mai aproape de UE”, a afirmat Catherine Colonna. 

Șeful diplomației franceze a afirmat că Platforma reprezintă un simbol de  solidaritate și suport pentru Moldova. „Acest suport s-a materializat în mai multe feluri: granturi, finanțări, asistență tehnică, suport pentru a stabiliza economia și pentru a menține serviciile sociale. Situația a evoluat considerabil de când ne-am întâlnit la Paris acum un an. Moldova a înregistrat rezultate impresionante, dar agresiunea Rusiei continuă să ofere valuri de șoc în Moldova și în Europa. Situația rămâne extrem de volatilă, iar acest conflict deja depășește resursele Moldovei și le extinde la maximum. În acest context, asistența europeană, internațională este necesară acum mai mult ca niciodată, pentru a ajuta populația și economia”, a precizat ministrul Afacerilor Externe al Franței.

Oficialul a mai adăugat că Franța va susține Moldova și rămâne să fie partenerul țării noastre pentru necesitățile pe termen mediu și lung. 

Chișinăul găzduiește astăzi cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Moldova, inițiată de Franța, Germania și România.

img23008124

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!