ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost semnat Acordul-cadru de împrumut pentru construcția Spitalului Regional Bălți

17:35 | 17.10.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) au semnat ieri Acordul-cadru de împrumut pentru realizarea proiectului „Construcția Spitalului Regional Bălți”, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, documentul prevede acordarea unui împrumut din partea CEB, în valoare de 86 milioane de euro, Guvernului Republicii Moldova.

Proiectul presupune construcția unui spital regional, de nivel terțiar, cu un număr total de 340 de paturi în regim de spitalizare și 78 de paturi în regim ambulatoriu. Noul spital va permite locuitorilor din nordul țării să aibă acces la servicii medicale de înaltă performanță.

Costul total al proiectului este estimat la 108 milioane de euro, finanțarea CEB fiind de 80,6%, iar restul banilor reprezintă contribuția Guvernului Republicii Moldova.

Foto simbol

img23008145

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!