ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu oficiali germani

10:24 | 18.10.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian s-a întâlnit astăzi cu ambasadoarea Republicii Federale Germania (RFG) în Republica Moldova, Margaret Uebber, și cu șefa adjunctă a secției Ucraina, Republica Moldova și Cooperarea în bazinul Mării Negre din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al RFG, Yasmin Raya, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul discuțiilor a fost remarcată contribuția esențială a Germaniei în Platforma de sprijin pentru Republica Moldova, precum și suportul oferit Chișinăului în domenii precum integrarea europeană, dezvoltarea economică, sfera socială, fortificarea securității naționale și reintegrarea țării.

Vicepremierul a evocat eforturile depuse în promovarea politicilor de reintegrare sectorială a țării, precum și prioritățile pe această dimensiune, printre acestea fiind menținerea stabilității regionale și evitarea escaladărilor, reintegrarea economico-fiscală plenară a ambelor maluri ale Nistrului, impulsionarea procesului de reglementare transnistreană prin progresele marcate în procesul de integrare europeană.

Foto: Biroul de reintegrare

img23008158

img23008158

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!