ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a semnat un acord de colaborare cu Organizația Mondială a Turismului

10:43 | 18.10.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Rrpublica Moldova a semnat cu Organizația Mondială a Turismului un acord privind implementarea Proiectului „Împuternicirea femeilor tinere: mijloace de trai durabile prin turism în Moldova”, realizat cu sprijinul financiar al Estoniei și destinat femeilor tinere care activează în domeniul turismului în țara noastră, informează MOLDPRES.

Evenimentul a avut loc în cadrul celei de-a 25-a Adunări Generale a Organizației Mondiale a Turismului (World Tourism Organization (UNWTO), care s-a desfășurat la Samarkand, orașul uzbec considerat una dintre perlele turistice ale Asiei Centrale.

Acordul a fost semnat de către ministrul Culturii Sergiu Prodan și Zurab Pololikașvili, Secretarul General al UNWTO. Cu această ocazie, oficialul moldovean a subliniat importanța acestui document. „Ne dorim ca, și pe această cale, să contribuim la dezvoltarea turismului autohton, să valorificăm cât mai eficient oportunitățile existente în domeniu și să facem din Moldova un punct constant de atracție turistică pentru vizitatorii din toată lumea”, a menționat ministrul Culturii Sergiu Prodan.

În cadrul reuniunii, ministrul Sergiu Prodan a discutat cu colegii din alte țări despre modalitățile de sprijin a sectorului pentru promovarea cunoștințelor și a politicilor turistice. „Suntem interesați și de bunele practici în promovarea turismului ca motor al creșterii economice, al dezvoltării incluzive și al durabilității mediului”, a spus Sergiu Prodan.

Foto: Ministerul Culturii

img23008160

img23008160

img23008160

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!