ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

357 de moldoveni au revenit din Israel în ultimele două zile

11:36 | 18.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. În zilele de 16-17 octombrie, în Republica Moldova, prin cursele aeriene regulate Tel-Aviv - Chișinău, au revenit 357 de cetățeni moldoveni. În aceeași perioadă, 162 de cetățeni ai Republicii Moldova au plecat în Israel, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în total, din 7 octombrie și până în prezent, 1204 cetățeni ai Republicii Moldova s-au întors acasă prin intermediul curselor aeriene regulate, iar 415 cetățeni moldoveni au plecat spre Tel-Aviv.

MAEIE reiterează că autoritățile continuă să poarte negocieri constante și un dialog continuu cu partenerii internaționali pentru evacuarea moldovenilor aflați în Fâșia Gaza. Odată cu deschiderea unui coridor de evacuare, funcționarul consular delegat în Egipt este pregătit să elibereze documentele necesare și să faciliteze călătoria cetățenilor Republicii Moldova.

Conform sursei citate, Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel continuă să funcționeze inclusiv în zilele de weekend, punând la dispoziție servicii consulare de urgență, cât și cele curente.

img23008162

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!