ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BERD va oferi Republicii Moldova un împrumut de 23 milioane de euro

11:39 | 18.10.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va oferi suport financiar pentru modernizarea infrastructurii de cale ferată din Republica Moldova. Membrii Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe au aprobat astăzi raportul pentru proiectul de lege care prevede ratificarea unui acord de împrumut, comunică MOLDPRES.

BERD va oferi Republicii Moldova un împrumut în valoare de 23 de milioane de euro, acordat în două tranșe. De asemenea, țara noastră va beneficia și de un grant de 20 de milioane de euro, oferit de Comisia Europeană. Banii vor fi folosiți pentru efectuarea lucrărilor de reparație a coridorului feroviar Vălcineț – Ocnița – Bălți – Ungheni – Chișinău – Căinari.

Împrumutul va fi acordat pe un termen de 15 ani. Ratificarea Acordului de Împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare „RLF – Răspuns de urgență – Căile Ferate din Moldova”, semnat la Chișinău la 27 iunie 2023, va fi propusă spre examinare în plenul Parlamentului.

Foto: Parlament

img23008163

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!