ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a alocat peste 750 mii de lei pentru lichidarea consecințelor intemperiei din luna iulie

14:00 | 18.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Peste 750 mii de lei (37,5 mii de euro) vor fi alocate din fondul de rezervă al Guvernului pentru lichidarea consecințelor provocate de ploile și vântul puternic din 25 iulie curent, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), bunurile sub formă de foi ondulate pentru acoperiș, țiglă metalică și cherestea urmează a fi transportate în localitățile afectate de ploile torențiale și rafalele de vânt din raioanele Edineț, Dondușeni și Drochia.

În procesul de transportare a bunurilor, pe lângă unitățile de transport ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost antrenate suplimentar și unități de transport din dotarea Inspectoratului General al Poliției, dar și a Ministerului Apărării, pentru asigurarea intervenției operative în susținerea populației.

Ploile și vântul puternic de la sfârșitul lunii iulie curent au provocat pagube în mai multe localități din nordul și centrul țării. Cele mai multe prejudicii au fost înregistrate în raioanele Edineț, Soroca, Dondușeni, Râșcani și Drochia. Guvernul a anunțat că va aloca 16 mln de lei pentru localitățile afectate de intemperie.

Foto: MAI

img23008178

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!