ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ALEGERILE LOCALE GENERALE-2023: Sinteza zilei de 18 octombrie

18:47 | 18.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Agenda electorală a zilei de astăzi, 18 octombrie, a inclus un briefing susţinut de Vadim Brînzaniuc, candidat pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Social Democrat European (PSDE), pe tema soluţionării fondului locativ din capitală, transmite MOLDPRES.

„În următorii patru ani, voi implementa un amplu program de regenerare urbană, care prevede reabilitarea întregului fond locativ municipal, printre care modernizarea fațadelor și termoizolarea tuturor blocurilor, reabilitarea scărilor și a rețelelor inginerești, înlocuirea lifturilor, amenajarea locurilor de parcare și a terenurilor de joacă, precum și reparația tuturor drumurilor de acces în curțile de bloc.  În total, anual, din bugetul municipal va fi alocat un miliard de lei pentru acest program. Vă dau asigurări că știu cum să fac rost de acești bani, pentru a rezolva această problemă, pe care eu o consider prioritară”, a spus Brânzaniuc.

Președintele Partidului „Mişcarea Alternativa Naţională” (MAN), Ion Ceban, într-o  conferinţă de presă susţinută astăzi, s-a referit la relaţiile externe ale municipalităţii, proiecte în oraş susţinute de Uniunea Europeană şi alţi parteneri de dezvoltare. De asemenea, Ceban a prezentat mai multe programe ce ţin de investiții, turism, Start-Up pentru tineri și migranți.

În seara zilei de astăzi, la cortul de campanie a echipei Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (DA) din fața Oficului Central Poșta Moldovei, a avut loc o acţiune protest, condusă de Victor Chironda, candidat pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Platforma DA.

„Dăm câte un leu pentru biletul lui Ceban spre Tatarstan. Protestăm împotriva minciunilor și amenințărilor lui Ivan Ceban și ale celor care stau în spatele lui.  Susținem viitorul European al Chișinăului și al Moldovei!”, a declarat candidatul Platformei DA.

Candidatul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Bulgac, într-un comunicat de presă promite să aducă la Chișinău cel mai mare festival de muzică urbană de la frontiera de Est a Europei și zeci de milioane de euro investiții. Potrivit lui, acest eveniment va poziționa Chișinăul pe harta culturală a Uniunii Europene (UE) și va atrage resurse financiare suplimentare pentru economia locală.

„Aveți cuvântul meu că în anul 2024 aducem la Chișinău un festival de mărimea UNTOLD-ului, NEVERSEA-ului și oricărui alt festival capabil să ne pună cu adevărat pe harta culturală a UE și să aducă anual zeci de mii de turiști și zeci de milioane de euro investiții. Știm exact cum, cu cine și unde asta se poate întâmpla și deja avem anumite angajamente stabilite”, susţine candidatul CUB la funcția de primar al capitalei.

Toate informaţiile cu privire la alegerile locale generale din 5 noiembrie pot fi găsite pe pagina web oficială a Comisiei  Electorale Centrale www.cec.md, rubrica „Ședințe CEC”, subrubrica „Hotărâri CEC”.

img23008189

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!