ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Expozițiile "Moldagrotech" și "Farmer" au fost inaugurate la Moldexpo

12:33 | 19.10.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Expoziția internațională specializată de mașini, echipamente și tehnologii pentru complexul agroindustrial „Moldagroteh” și Expoziția internațională specializată de produse, utilaje, tehnologii agricole și meșteșuguri „Farmer” au fost inaugurate astăzi la Centrul „Moldexpo” din Chișinău. Acestea întrunesc peste 200 de participanți din cinci țări, inclusiv Republica Moldova, Austria, Italia, România și Ucraina, transmite MOLDPRES.

Printre expozanți se regăsesc producători și dealeri de tehnică, instrumente, inventar și echipament pentru complexul agroindustrial și pentru grădinărit, fermieri și gospodării țărănești, precum și instituții de cercetări, experți, reprezentanți ai structurilor de stat, ai companiilor de asigurări, ai băncilor comerciale și ai proiectelor internaționale pentru dezvoltarea agriculturii. La eveniment vor fi demonstrate în funcțiune combine, tractoare, mașini și echipamente pentru mecanizarea agriculturii, modele noi de mașini agricole de la cei mai mari producători din lume.

Prezent la inaugurarea evenimentului, vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, a declarat că expozițiile sunt locul unde se întâlnesc tehnologiile moderne cu agricultorii. „Este o posibilitate reală de a vedea tot ce este nou în materie de tehnologii, de produse și procese tehnologice din agricultură. Din acest considerent, expozițiile și participarea la ele sunt vitale pentru viitorul agriculturii din Republica Moldova. În plus, locuitorii și oaspeții capitalei pot vizita Târgul „Toamna de Aur”, la care sunt expuse produsele agricultorilor din țara noastră. Aveți posibilitatea în mod real să vă întâlniți cu vânzătorii, care sunt și producători agricoli și să procurați cele mai calitative produse”, a menționat Vladimir Bolea.

Directorul general al Moldexpo, Carolina Chiper, a afirmat că Săptămâna agroindustrială de la „Moldexpo” își reiterează rolul de instrument eficient pentru dezvoltarea afacerilor, renovarea parcului de mașini agricole, consolidarea gospodăriilor de fermieri. Potrivit oficialului, vizitatorii au posibilitatea de a găsi într-un singur loc tehnologii și utilaje moderne, produse agricole, material săditor și pot adresa întrebări directe reprezentanților Ministerului Agriculturii, aflând totodată mai multe informații despre modalitățile de accesare a resurselor financiare pentru dezvoltarea agriculturii.

În cadrul expozițiilor, va fi organizat și un amplu program de afaceri, iar Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va desfășura întruniri-dezbateri cu șefii direcțiilor agricole raionale și cu alți reprezentanți care activează în sectorul agrar.

Concomitent cu expozițiile „Moldagrotech" și „Farmer", Moldexpo găzduiește în acest sfârșit de săptămână și târgul „Toamna de Aur”, la care vizitatorii pot achiziționa direct de la producătorii locali legume, fructe, miere și produse apicole. Un segment însemnat ocupă materialul săditor: puieți, flori, semințe, bulbi.

Expozițiile vor fi deschise până duminică, 22 octombrie. 

img23008212

img23008212

img23008212

img23008212

img23008212

img23008212

img23008212

img23008212

img23008212

img23008212

img23008212

img23008212

img23008212

img23008212

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!