ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Măsuri suplimentare de securitate în Aeroportul Chișinău și la frontierele Republicii Moldova

15:51 | 19.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Începând de astăzi, ora 20:00, în incinta Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) accesul va fi permis doar pasagerilor, în baza prezentării biletului și actului de călătorie, comunică MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, intensificarea măsurilor se va face prin creșterea capacităților operaționale, schimb de informații între autoritățile de securitate ale statutului, în vederea prevenirii eventualelor tentative de destabilizare a ordinii de drept, cu scopul securității publice, securității de frontieră și siguranței cetățenilor.

Totodată, conform deciziei grupului managerial de risc al AIC, va fi sistat accesul prin poarta din mijloc a aerogării, fiind posibilă intrarea în Aeroport prin porțile de acces nr.1 și nr.3. Respectiv, pentru a exclude ambuteiajele din fața aerogării, dar și pentru fluidizarea fluxului de călători, se solicită prezentarea în Aeroport cu cel puțin trei ore până la zborul planificat.

În acest sens, angajații Poliției de Frontieră vor desfășura activități operaționale de intensificare a controlului frontierei de stat și măsurilor de securitate punctele de trecere a frontierei de stat, inclusiv în AIC, iar pentru evitarea creării ambuteiajelor pe drumurile naționale, echipaje ale Poliției vor asigura fluidizarea circulației rutiere.

Sporirea activităților are loc în contextul escaladării riscurilor în adresa securității mondiale pe fonul războiului din Israel și declarațiilor liderilor organizațiilor extremiste adresate comunității internaționale.

Foto: Poliția de Frontieră

img23008231

img23008231

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!