ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a aprobat modelele buletinelor de vot pentru alegerea consilierilor din Chișinău și Comrat

18:15 | 19.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală /CEC/ a aprobat astăzi modelele buletinelor de vot pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Chișinău și în Consiliul municipal Comrat, UTA Găgăuzia, în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023, comunică MOLDPRES.

Decizia Comisiei vine în contextul în care Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1 a înregistrat 35 de concurenți electorali pentru funcția de consilier în Consiliul municipal Chișinău și Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Comrat nr. 36/1 a înregistrat 57 de concurenți electorali pentru funcția de consilier în Consiliul municipal Comrat.

Conform prevederilor Instrucțiunii cu privire la aprobarea modelului, tipărirea, transmiterea și păstrarea buletinelor de vot, în cazul în care în buletinul de vot se înscriu mai mult de 30 de concurenți electorali, acesta se va tipări în format de broșură.

În același context, CEC a decis ca buletinele de vot se vor tipări pe hârtie opacă de culoare bej pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Chișinău și de culoare gri afumat pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Comrat, UTA Găgăuzia.

Foto simbol

img23008239

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!