ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Soroca a fost finalizată renovarea Muzeului de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat”

10:06 | 20.10.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Muzeul de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat” din municipiul Soroca s-a schimbat la față, devenind mai atractiv grație unui proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord. Lucrările de reabilitare a muzeului au fost executate în perioada iulie 2022 – septembrie 2023, transmite MOLDPRES.

„Acesta este al doilea proiect de reabilitare și modernizare a unui muzeu din nordul Republicii Moldova finanțat din surse financiare naționale. În luna mai curent, am implementat un proiect similar și la Muzeul de Istorie și Etnografie din municipiul Bălți. Trebuie să susținem cultura și turismul, pentru că aceste valori ne caracterizează într-o măsură foarte mare”, a estimat Maria Prisacari, directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

La Muzeul de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat” a fost schimbat acoperișul, au fost zugrăviți pereții interiori și exteriori și restaurate geamurile clădirii istorice. De asemenea, s-a construit o sală multifuncțională, o galerie pentru exponate și au fost amenajate spațiile aferente. În interiorul instituției au fost instalate 50 de vitrine expoziționale, în valoare de 960 mii de lei, care să faciliteze și să facă mai atractivă activitatea muzeului.

Costul total al proiectului constituie 8,2 milioane de lei (410 mii de euro), din care 7,4 mln lei – alocate din FNDRL și 821.104 lei – cofinanțarea CR Soroca.

Proiectul „Valorificarea patrimoniului istorico-cultural al Regiunii de Dezvoltare Nord prin reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca” a fost depus de Consiliul Raional Soroca în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

Foto: ADR Nord

img23008254

img23008254

img23008254

img23008254

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!