ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Satul European: Trei instituții publice din satul Cotovscoe, UTA Găgăuzia, au fost eficientizate energetic

13:31 | 20.10.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. În cadrul Programului Național "Satul European", trei instituții publice din satul Cotovscoe, UTA Găgăuzia, au fost conectate la sisteme fotovoltaice moderne, comunică MOLDPRES.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, proiectul de eficientizare energetică a grădiniței, gimnaziului și primăriei din localitate a fost posibil de realizat datorită investiției de 2,3 milioane de lei (120 de mii de euro), bani alocați de Guvernului Republicii Moldova.

Până în prezent, în cadrul Programului Național "Satul European", au fost construite stații fotovoltaice în cinci localități din cele opt selectate, iar din totalul de 497 de proiecte aprobate, 228 au fost finalizate.

Foto: ONDRL

img23008266

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!